Om foretaket

EQUITERAPEUT ELISABETH HAUKELAND

Om firmaet

 

Jeg har valgt å kalle virksomheten min "Equus i fokus", nettopp fordi hesten (equus = hest på latin) er i fokus i mitt arbeid.

 

Firmaet er en naturlig følge av at jeg ble uteksaminert "Diplomerad equiterapeut" ved Svensk Hästterapeututbildning, HTU, sommeren 2007.

Dette er en 2-årig heltidsutdannelse der vi konsentrerte oss kun på hest og komplementær behandling. Skolen ble driftet av Helmut Tscharnke.

Les mer under Hva er en equiterapeut? og Tjenester.

 

Hester er født naturlig usymmetriske i kroppen, akkurat som at vi mennesker favoriserer, og er sterkere og mer balanserte på èn side. Denne usymmetrien kan ofte forsterkes når vi begynner å håndtere og trene hestene, uten kunnskap om dette. Hester er som kjent veldig flinke til å kompensere og skjule sine svakheter og smerter - nettopp fordi de er byttedyr. På visse raser, kan hestene ha gått lenge med vondter før eieren først oppdager dette.

 

 

Målet med "Equus i fokus" er å bidra til at flest mulig hester får en friskere hverdag!

Jeg ser på hesten som helhet, og bidrar gjerne med råd og innspill for å finne den optimale situasjonen for din hest, når det gjelder hestens daglige behov, fôring, tilpasning av utstyr, håntering/trening, og hesteholdet generelt. Jeg kan også bookes inn for å holde kurs i ulike emner.

 

 

Jeg er virksom i Rogaland/Hordaland.

 

Ansvarsforsikring har jeg gjennom If.

 

Norges Equiterapeutforbund (NOEF) ble etablert 2008. Der har vi samlet equiterapeuter med samme skolebakgrunn.

Equus i fokus © 2016