Lillemorestallen

EQUITERAPEUT ELISABETH HAUKELAND

Referanser

 

Behandling av min Islandshest f. 1996 – Hraglandi fra Røysland

av Camilla Boquist, Lillemorstallen

 

Det var vel rundt slutten av januar at jeg begynte å merke at noe var galt med hesten min. Han oppførte seg ikke som normalt, og hesten som jeg kjente så godt var plutselig en fremmed. Etter veterinærbesøk og utallige gjennomlesninger av forskjellige fagbøker, begynte vi å vurdere om det kanskje lå i musklene. Han hadde samme uke blitt veldig skeptisk (mer enn vanlig) til oss, og var til tider veldig vanskelig å få med seg på tur både alene og med andre hester. Han har alltid vært sta og egen, men dette var noe utenom den standard kranglingen. Vi merket også at han ømmet veldig rundt manken, og han virket tydelig missfornøyd når vi kom med sal og gikk av/på. Den dagen han stod langs stallveien og steilet i 10 minutter fordi han ikke ville på tur, bestemte vi oss for at nok fikk være nok.

 

Jeg begynte å lete rundt på nettet etter equiterapeuter, jeg kjente til ”fagnavnet”, men hadde aldri brukt en selv. Etter mye søking kom jeg over siden til Elisabeth, www.equusifokus.no – og sendte en mail om hun kunne komme for å se på Hraglandi så fort som mulig. Etter bare én dag fikk jeg telefon, hun kunne komme førstkommende torsdag. Hun brukte god tid på behandlingen, og forklarte nøye underveis hva hun gjorde, hvorfor hun gjorde det – og hvorfor hesten reagerte som den gjorde. Hun kunne ikke finne noe annet enn små låsninger helt til hun kom til manken. Elisabeth «knakk til» og Hraglandi steilet rett opp. Bingo! Etter behandlingen var han helt slått ut, så det var tydelig at han hadde hatt mye vondt i kroppen. Denne låsningen var såpass ille at vi fikk rideforbud i 2 uker, og hun skulle komme tilbake etter dette. Vi brukte de 2 ukene på å leie han, longere uten innspenning, og massere manken så mye vi kunne. 2 uker hadde gått, Elisabeth kom tilbake, og reaksjonen hans var omtrent borte i forhold til første gangen. Han var også mer våken, aktiv på beite og virket mye mer fornøyd, vi så en merkbar forskjell på hestens personlighet. Etter totalt 3 behandlinger ble han ”friskmeldt”, og vi begynte treningen for alvor. Han sluttet å stresse, steile, rygge, stikke fra oss på beite, bite etter de andre hestene og han kunne for første gang på flere måneder gå på tur alene uten å snu eller rygge én eneste gang. Det var heller ingen reaksjon når vi kom med salen, strammet gjorden eller gikk på hesten.

 

Om hesten oppfører seg utenom det vanlige, eller bare virker som den har noen plager, ville jeg fått en equiterapeut til å se på den med en gang, det er en grundig, ordentlig og sikker måte å finne ut om hesten din har noen plager man kanskje ikke ser så godt fra utsiden. Jeg har brukt Elisabeth 4 ganger, og er veldig fornøyd. Hun engasjerer seg i hesten, bruker tid på å bli kjent med den, og gjør arbeidet grundig.

Jeg er ikke i tvil om at hun skal få behandle alle mine nåværende og fremtidige hester. Hraglandi er også helt enig :-)

 

Mvh Camilla Boquist & Hraglandi fra Røysland

Equus i fokus © 2016